DIENSTEN

MIKVA/ ritueel bad

Het belang van Mikva staat buiten kijf in de Joodse wet. Het bestaan van een Mikva wordt zo belangrijk geacht dat een joodse gemeenschap verplicht is om een Mikva te bouwen, zelfs voordat een synagoge wordt gebouwd. In uitzonderlijke gevallen moet men tot het uiterste gaan en Thora-rollen of een synagoge verkopen, om de bouw van de Mikva te financiëren.

Om contact op te nemen met de Mikva of om een afspraak te maken:
Mevr Clairette Aurbach 03 281 24 74

Ladies Mikva: Provinciestraat 308

Men Mikva: Provinciestraat 310

KeilimMikva: Ingang via de parking: Provinciestraat 308

mikva
chevra

Na het overlijden van een persoon wordt de Chevra Kadisha verwittigd door de familie of het personeel van een instelling. De verantwoordelijke van ons begrafeniswezen, samen met ons secretariaat, zorgt voor alle procedures om toestemming te krijgen iemand te kunnen begraven.

Het overbrengen van het stoffelijk overschot, de rituele handelingen en het opmaken van alle nodige documenten om binnen de kortst mogelijke tijd tot de Lewaja /begrafenis over te gaan. Meestal op onze begraafplaats te Putte in Nederland of de overledene wordt overgebracht naar het buitenland.

Zowel voor het begraven in Putte als het verzenden van het stoffelijk overschot naar het buitenland  kunnen overeenkomsten al  op voorhand opgemaakt worden, opdat op de dag van overlijden de familie niet geconfronteerd wordt met technische of financiële zaken.

Mocht u de Chevra Kadisha nodig hebben, neem dan contact op met:

Mr. Shloimi Berger 03 232 01 87 - 0477 92 32 02

Klik hier voor de Shomre Hadas begraafplaatsen 

BETH DIN / Joods- Justitioneel Gerecht

Waarbij 3 rabbijnen verschillen tussen de aanvrager en de gevraagde partij bespreken en na beraad, berust op Halachische (Joodse) wetten, vonnissen bepalen.

Voor meer informatie bel: + 32 3 232.01.87

betdin
hall

ZAALVERHUUR

Onze hal is beschikbaar voor feesten en evenementen.

Voor meer informatie kunt u bellen: + 32 3 232.01.87

SHECHITA

Shechita is de enige methode om koosjer vlees en gevogelte te produceren die volgens de Joodse wet is toegestaan. Dit wordt uitgevoerd met een chirurgisch scherp instrument (een chalaf), dat perfect glad moet zijn zonder de kleinste inkepingen of onregelmatigheden. De shochet onderzoekt het instrument voortdurend om ervoor te zorgen dat deze norm wordt gehandhaafd. De frontale structuren in de nek van het dier - inclusief de luchtpijp, slokdarm, de halsslagaders en halsaderen - worden in een snelle en ononderbroken actie doorgesneden, wat een onmiddellijke daling van de bloeddruk in de hersenen veroorzaakt.

Dit resulteert in de onmiddellijke en onomkeerbare stopzetting van het bewustzijn en de gevoeligheid voor pijn. Voorstanders van bedwelming proberen de staat van bewusteloosheid te bereiken door aanvullende interventie, maar shechita neemt dit verlies van bewustzijn op humane wijze op als een integraal onderdeel van de procedure, waardoor het dier ongevoelig wordt voor pijn en met een snelle actie verbloeding veroorzaakt.

shechita