Levenscyclus

BRIT MILA/ besnijdenis

Als een jongetje 8 dagen oud wordt, dan is het een Joods ritueel om de besnijdenis uit te voeren. Alleen als het kindje gezond is, wordt het niet uitgesteld. De Moheel/ de besnijder,  mag zijn taak alleen onder de strenge vereiste deskundigheid doen en is de ingreep iets van enkele seconden. Download hier ons formulier.

baby image
BAR BAT MITZVAH

BAR of BAT-MITZVAH

Op 13-jarige leeftijd bij een jongen en op 12 jaar bij een meisje spreekt men over het behalen van een beginnende volwassenheid, waar een jongen Bar-Mitsvah en een meisje Bat-Mitsvah wordt. Jongen en meisje die de plicht op zich nemen. Om bepaalde gebeden te mogen opzeggen is er een aanwezigheid nodig van 10 man en rekent men iedere man vanaf zijn Bar-Mitzvah ertoe.

Klik hier om het formulier te downloaden.

CHOEPA / Joods-Religieuze huwelijksinzegening

Indien men wenst de Choepa door onze Gemeente Shomre Hadas te laten voltrekken dan is daarvoor een formulier in te vullen. Dat mogen de ouders of het bruidspaar zelf komen doen, ook voordat het paar nog niet burgerlijk getrouwd zijn. De Choepa kan pas plaatsvinden, nadat het paar eerst civiel getrouwd is.

Ons formulier: Klik hier  te downloaden, maar is het efficiënter om de gegevens met ons secretariaat eerst ter plaatse te coördineren.

Indien men als lid van de Shomre Hadas bij een andere Joodse Gemeente in het binnen- of buitenland de inzegening wil verwezenlijken, dan heeft het andere Rabbinaat meestal een verklaring van ons nodig met gerichte gegevens, zodat een huwelijk kan doorgang. Voor verder uitleg is ons secretariaat bereikbaar.

chupa
candal

OVERLIJDEN

De Yahrzeit is de dag één jaar na de dood van een geliefde, berekend in overeenstemming met de Hebreeuwse kalender. Deze herinnering wordt jaarlijks uitgevoerd door het reciteren van de Rouwende Kaddish en het branden van een Yahrzeit-kaars gedurende 24 uur. Traditioneel begint de viering op de verjaardag van de Hebreeuwse sterfdatum en wordt de kaars bij zonsondergang aangestoken. Gebruik dit formulier om jaarlijkse herinneringen te ontvangen over uw dierbaren yahrzeit.

Klik hier om pdf te downloaden.